Căutați un un artificiu pentru casa dvs.? Aducerea naturii în casă sau în spațiile adiacente (balcoane, terase) poate fi ceea ce căutați. Chiar dacă nu dispuneți de un spațiu foarte vast, grădina interioară poate fi așezată în spații mici și, pe lângă faptul că este un artificiu decorativ excelent, ajută la îmbunătățirea aerului pe care îl respiram. Este o alegere excelentă atunci când nu avem o zonă în aer liber.
Unde să amenajam spațiul verde?
Este foarte important să se folosească bunul simț atunci când alegeți locul unde gradina interioară va fi, pentru că dacă alegeți să plasați mobilier (banci, mese) pentru mai mult confort, acest lucru va da impresia de strâmt, cauzând un inconvenient celor din casă.
Cele mai obișnuite locuri în care putem amenaja spațiul verde sunt în livinguri, balcoane și terase adiacente.
Și am găsit o legătură cu natura în decorul băii.
În apartamente, locul în care puteți amenaja o grădină interioară este cât mai aproape de o fereastră, chiar și pe un balcon cu uși / ferestre din sticlă.
Un loc care nu este folosit în mod obișnuit este spațiul de sub scări, în această zonă ar fi un frumos colț cu plante.
Ce plante să alegi?
Cele mai potrivite plante pentru care puteți opta sunt, bineînțeles, cele de interior, cum ar fi palmieri, bambusi, bonsai, ficusi, plante Boxus, etc. Begoniile, orhideele și crini înfloresc în interior, chiar și în spații mici. Zamioculcas este foarte rezistentă și folosită decorativ pentru că este o specie care se dezvoltă bine în locuri întunecate. Liriope , ferigi și filodendroni folosiți pentru umbră.
Dacă optați pentru punți, o sugestie bună este să plantați bambus-mușchi în deschiderile podelei din lemn. Dar dacă plantele sunt în ghivece, evitați cele cu rădăcini foarte mari sau voluminoase. O opțiune bună este să se crească și plante aromatice sau legume, ca arpagic, pătrunjel, maghiran.
Cum să integrăm plantele verzi în decor
Ca și ghivece, optați pentru recipiente din beton, sticlă, fibră sau ceramică. De obicei se folosesc pentru decor și pietre de diferite mărimi și culori, cum ar fi mici pietre decorative. Pot fi utilizate surse de apă, nisip .
Pentru iluminarea e de preferință să folosiți o iluminare naturală, dar puteți opta și pentru
iluminări artificiale – spoturi simple sau pe șină, tuburi led, plafoniere led – toate acestea fiind economice și se pot cumpăra la prețuri avantajoase de AICI.
Dacă aveți un spațiu mare, utilizați bănci sau scaune impermeabile și mese mici. Dacă spațiul este mic, puteți opta pentru grădini verticale.
Pentru placarea peretelui, materialul trebuie să fie rezistent la umiditate, cum ar fi pietre, cărămizi și mase texturate. Plăcile cu relief sunt binevenite, cu condiția să fie în armonie cu restul decorului.
Cum să menținem o grădină interioară?
Practic, ca și cum ați avea grijă de o grădină tradițională – îndepărtând frunzele moarte, udând plantele când este necesar, fertilizând și aplicând fungicide în funcție de fiecare specie.
Iată câteva gradini interioare care v-ar putea inspira