Delimitarea spațiilor într-o casă este din ce în ce mai importantă deoarece pe lângă partea estetică trebuie să avem în vedere și partea practică, dar întrebarea care apare este: „cum să marchezi vizual spațiile, dar fără a folosi pereți în delimitare?”. Principalele modalități de a separa spațiile sunt prin acoperiș și podea, dar există și alte câteva elemente care pot ajuta în acel moment. Iată câteva idei și sfaturi ce vă pot fi de ajutor.
Pardoseala
Sentimentul de confort pentru unii oameni este să aibă noțiunea de spațiu al lor, adică de unde începe și unde se termină. Pentru aceasta, putem folosi podele, ca de exemplu placi de gresie ar putea fi utilizate în bucătărie și un parchet laminat în cameră. Un alt element folosit este covorul, care vine să limiteze spațiile.
Plafon
Dacă alegeți să împărțiți tavanul, nu puteți folosi același stil în spațiile pe care doriți să le împărțiți, de exemplu, folosind ipsos încastrat într-o încăpere și tencuială cu gips-carton în altul sau chiar grinzi din beton.
Mobilierul
Mobilierul este dispozitivul cel mai folosit pentru a separa mediile, fiind posibile folosirea de mese, bănci, fotolii, blaturi și chiar insule (folosite mai ales în bucătăriile în stil american ).
Jaluzele
Jaluzelele nu mai sunt folosite numai pe ferestre, iar acum au un aspect foarte modern. Cele mai utilizate sunt storurile in stil roman, lamelarele, roletele și paravanele.
Diviziuni fixe
În medii foarte mari, care nu îndeplinesc aceleiași funcții, pot fi necesare diviziuni fixe. În cazul în care mediul are nevoie de izolare fonică se poate utiliza sistemul de gips carton sau puteți opta pentru partiții turnate, precum și separatoare.