Lumea este un loc periculos pentru un copil. Viața părinților, în mod evident, se învârte în jurul celor mici, și adulti fiind vor face orice pentru ai menține pe copii fericiți, dar mai ales în siguranță și sănătoși.
Cu toate acestea, pericolul se ascunde la fiecare colț. Există peste tot lucruri care ar putea răni copiii , chiar și în interiorul casei tale. Precis că nu te-ai gândit niciodată că unele obiecte obișnuite, banale, ar putea cauza răniri.
Iată o listă a lucrurilor la care ar trebui să fiți mai atenți pentru a reduce șansele copilului de a se răni sau de a întâmpina o problemă urâtă de sănătate.
1. Mobilier nesigur
Copiii sunt foarte curioși . Ei vor să exploreze și să testeze totul, deci nu este neobișnuit ca ei să înceapă să escaladeze mobilierul ca și niște mici dar abili exploratori. . Există pericolul ca mobila să cadă și , așa că asigurați-vă că este bine asigurată. Ancorați dulapurile și bibliotecile pe perete sau pe podea utilizând paranteze anti-basculare. De asemenea, verificați dacă televizorul este poziționat ferm pe suport sau, mai bine, montați-l pe perete!
2. Dispozitive electronice
În prezent, toată lumea depinde de dispozitivele electronice. Fie că este vorba despre un laptop, tabletă sau un telefon mobil simplu, întotdeauna pare că avem nasul îngropat în ecranul unui device. Cu toate acestea, aceste gadget-uri pot avea un impact negativ asupra sănătății copilului dumneavoastră. Petrecând prea mult timp uitându-se la lumina ecranului sau plasând ecranul prea aproape de ochi este o cauză cunoscută pentru vederea neclară, durerile de cap și alte probleme ale ochilor.
Un alt risc este ca durerea gâtului sau coloanei vertebrale să rămână prea lungă într-o poziție incomodă. Nu lăsați pe copii să petreacă ore întregi butonând tableta sau telefonul. Țineți cont de faptul că internetul este un loc periculos în care copilul dumneavoastră ar putea avea parte de înșelăciuni sau hărțuiri cibernetice.
3. Prea mult zahăr în alimentație
Acordați mai multă atenție la ceea ce mănâncă copilul dumneavoastră. Ingerarea prea mult zahăr poate provoca o mulțime de probleme de sănătate, inclusiv diabet și probleme dentare. Zaharul se găsește într-o mulțime de produse consumate zi cu zi. Mâncarea necorespunzătoare din comerț sau dulciurile procesate sunt un exemplu evident, dar zahărul poate fi găsit și în alimente preparate în casă , sucuri de fructe și chiar lapte!
Verificați întotdeauna pe eticheta produsului conținutul de zahăr. Evitați produsele cu zahăr artificial sau adăugat. Iar dacă cel mic are mai puțin de un an, nu-i hrăniți laptele de vacă sau cu sucuri de fructe.
4. Jucăriile
Nu-i lăsați pe copiii dvs. nesupravegheați atunci când se joacă cu jucării mici . Este foarte probabil ca ei să le bage în gură. Verificați întotdeauna eticheta de pe jucărie pentru a afla dacă este adecvată vârstei copilului dvs. și, de asemenea, din ce materiale este făcută. Sufocarea nu este singurul pericol atunci când vine vorba de jucării. Uneori pot conține substanțe nocive, cum ar fi plumbul. Bateriile și magneții sunt alte lucruri cu care copilul dvs. nu trebuie să se joace.
Asigurați-vă întotdeauna că jucăriile sunt curate. Dacă observați orice bucăți sau cusături rupte, vopsea crăpată, aruncați-le imediat.
Unele jucării sunt atât de zgomotoase încât pot afecta auzul copilului. Multe jucării moderne fac zgomote mai puternice de 100 de decibeli. Pentru comparație, o mașină de tuns iarba face un zgomot de aproximativ 90 de decibeli. În plus, orice sunet peste 85 de decibeli are potențialul de a cauza pierderea auzului, potrivit Academiei de ORL. Așa că păstrați jucăriile zgomotoase la o distanță sigură ori evitați în totalitate folosirea lor.
5. Produsele de machiaj
Ai putea să râzi când vezi că cel mic a percheziționat geanta cu produsele machiaj și s-a ”aranjat” în cel mai creativ mod posibil, dar trebuie să luați în considerare că unele produse cosmetice conțin ingrediente care, dacă sunt ingerate, pot fi toxice. Așezați-vă machiajul undeva unde copilul dvs. nu este capabil să ajungă – puneți-l într-un dulap sau sertar protejat de copii!
6. Centurile de siguranță
Utilizarea centurii de siguranță este o necesitate în timpul fiecărei deplasări cu mașina. Dar multe femei o folosesc incorect când sunt însărcinate. Cureaua transversală ar trebui să meargă sub burtă: în acest fel burta va fi protejată în caz de accident.
Cum să știți dacă puteți renunța la utilizarea scaunului pentru copii? Este prea devreme pentru a permite copilului dvs. să se plimbe într-o mașină fără scaun pentru copii, dacă nu este suficient de înalt pentru ca genunchii să stea pe marginea scaunului, potrivit Asociației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostradă. Un alt lucru care arata ca micuțul tău ar trebui sa fie încă într-un scaun de mașină este ca partea superioara a centurii de siguranță, în loc să se potrivească ușor peste piept, îl lezează la gât.
7. Dispozitivele de dormit pentru sugari
Acordați o atenție specială metodelor de dormit ale copilului dumneavoastră. Nu folosiți perne, bare de protecție pentru pătuțuri sau păturici, plăpiumioare. Riscurile de sufocare sau de strangulare sunt prea mari. Ele arată destul de bine și lasă impresia că de fapt, păstrează copilul în siguranță în timpul somnului, dar, de fapt, ele pun cu adevărat viața copilașului în pericol.